Bounty sorbet

19:23

Please scroll down for english version !



Kako bolje proslaviti početak proleća nego jednim lepim sorbetom? Ovaj sorbet od kokosa je idealan za to. Lako se pravi i jako je ukusan.

Potrebno vam je (za četiri porcije):
400 ml kokosovog mleka
2 supene kašike bonbonskog sirupa (kukuruzni sirup) ili   tečne glukoze
1 supena kašika meda
100 gr crne čokolade
kokosovo brašno za posipanje
Za čokoladne diskove ,otopite čokoladu na pari ili u mikrootalasnoj. Na papiru za pečenje iscrtajte osam krugova prečnika 6-7 cm i popunite ih  istopljenom čokoladom.


 Stavite pleh sa papirom u zamrzivač na pola sata. Za to vreme promesajte kokosovo mleko ,sirup i med .Dobićete sjajnu svilenkastu tečnost . Koristite med blagog ukusa na primer bagremov jer ne želite da dominira njegov ukus u sorbetu. Bonbonski sirup će sprečiti stvaranje kristala  i daće vašem sorbetu lepu kremastu strukturu. U koliko imate aparat za sladoled sipajte smesu i dalje postupite po upustvu proizvodjača.
mikser je jako bitan, sprečava odizanje poklopca  :)

 Gotov sorbet prespite u plastičnu posudu i odložite u zamrzivač ako nećete odmah da pravite bounty sendviče. Ukoliko nemate aparat za sladoled, smesu jednostavno stavite u plastičnu posudu ,poklopite je i odložite u zamrzivač dok se ne stegne. Pre serviranja izmešajte  mikserom da dobijete kremastu strukturu. Uzmite 4 čokoladna diska, na njih rasporedite sorbet , preklopite sa ostala četiri čokoladna listića i uvaljajte ivice u kokosovo brašno.

Prijatno!
 Ukoliko imate vremena pripremite ovaj dezert dan ranije. Ukusi će se prožeti i sorbet će biti mnogo bolji nego da ga jedete odmah nakon pravljenja.



Bounty sorbet 

Servings 4
 Ingredients:
3 oz dark chocolate
13.5  fl oz coconut milk 
1 tbsp honey
2 tbsp liquid glucose or corn syrup
Melt chocolate in microwave and make 8 discs on waxed paper lined tray. Place tray in freezer for 30 minutes. In a small bowl combine coconut milk, honey and liquid glucose. Put the mixture into ice cream maker and freeze according to the manufacturers instruction. If you dont have ice cram maker pop the mixture into the freezer for an hour or two and you are ready to go. Take 4 chocolate discs and  spread with the sorbet. Top with the remaining 4 discs.  Sprinkle edges with dry coconut. Place bounty sandwiches  in  the freezer until firm,for about two hours or
overnight.  
 Bon appetit!

You Might Also Like

20 comments

  1. super recept.. uzeću jedan , ali i ovaj savet sa mikserom :D Bila sam u Tem.u kad je snimana reklama ... znači toliko je dobar aparat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo izvoli :) Da, mikser je sa jedne strane a blender sa druge ,drži ravnotežu. :) Sve to da bi ona plastična lopatica bila uz ivicu posude i sprečavala da se napravi zaledjena gromada po zidovima . To ranije nije trebalo, ali izgleda da se posuda od stalnog života u zamrzivaču malo deformisala. Važno je da i ovako radi posao. :) Ako planiraš da kupiš aparat, obavezno kupi ,nećeš se pokajati. I da, ovaj tečni bonbonski sirup je pravi hit. Sa njim dobiješ kremast sladoled ili sorbet isti kao kupovni. :)

      Delete
  2. Joj, sto je ovo lepo, kao subarice sladoled...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da znaš da sam danas mislila na tebe i tvoje šubarice koje si skoro objavila na blogu. :) Baš mi je drago da ti se dopada. :)

      Delete
  3. Ovo je toliko lijepo, Zoka pogotovo sto volim kokos. Fantastican recept i sigurno je nesto sto cu isprobati.

    ReplyDelete
  4. Odlično izgleda, a kokos i čokolada su uvijek dobitna kombinacija.

    ReplyDelete
  5. Joj kako ovo lepo izgleda!!! Ej a gde se kupuje ta tečna glukoza?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Nevena. Tečna glukoza, odnosno njen rodjak bonbonski sirup (kukuruzni sirup) se kupuje u Bg-u u Biošpajzu. Oni imaju i on line shop. A pogledaj prvo po NS-u u radnjama zdrave hrane, Ako nema, slaćemo :)

      Delete
  6. Jako lijepo! Izvrstan način za poslužiti sorbet

    ReplyDelete
  7. Volim kokos i znam, da ču voljeti ovaj recept. Hvala :)!

    ReplyDelete
  8. Predivno izgleda, posebno mi se svidja ideja za bounty u malo drugacijem izvodjenju ;)

    ReplyDelete
  9. Super izgleda. Baš mi se sviđa. Dobar trik sa mikserom.

    ReplyDelete
  10. Jako mi se sviđa i baš je dobro sada za toplije dane, osvježavajuće i ukusno. Super je kombinacija kokosa i čokolade. Uz to i dekorativno, jako lijepo izgleda !
    Ovo sa mikserom je super ideja :)

    ReplyDelete
  11. Mmmm predivno!
    Samo pitanjce... može li se koristiti fruktozni umjesto glukoznog sirupa, hoće li to uticati na kremastu strukturu sorbeta? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Daco. Kod nas čistog fruktoznog sirupa nema pa nemam iskustvo sa njim. Moze med neutralnog ukusa, moze kukuruzni (bonbonski) sirup ( koji je najcesće mešavina glukoznog i fruktoznog sirupa)
      Javi ako probas kako je ispalo :)

      Delete