Čokoladni puding sa kruškama

19:49


Kruška i čololada su uvek ukusna kombinacija. Ovaj jednostavan, brz i ekonomičan recept će oduševiti absolutno sve koji vole ove dve namirnice, a skoro uvek  ćete u kući  naći neophodne sastojke za ovaj divan dezert za  iznenadne goste ili ukućane koji imaju sladak zub. :) Ovaj recept saljem Ani sa bloga steamy-creamy ovomesečnoj domaćici igre Ajme,koliko nas je.

Potrebno Vam je :
(za četiri porcije)

4 manje kruške
75 grama putera na sobnoj temperaturi
75 grama brašna
1/2 kafene kašike praška za pecivo
25 grama kakaa
2 jaja
2 kafene kašike meda
75 grama šećera

Priprema:
Kruške ogulite i sa donje strane ih izdubite da bi ste  izvadite semenke. Takodje donji deo kruške malo odsecite da bi lepo mogle da stoje u posudama.
Brašno, prašak za pecivo i kakao prosejte. Puter penasto umutite sa šećerom  pa dodajte jaja i mutite dok sve lepo ne sjedinite, pa  polako dodajte mešavinu brašna i kakaa. Dobijenu masu podelite u četiri keramičke modle koje ste  premazali puterom i u svaku utisnite  po jednu krušku. Stavite ih da se peku 20 minuta u predhodno zagrejanoj rerni na 180°C . Pre serviranja kruške prelijte sa malo meda.
Prijatno!


You Might Also Like

21 comments

  1. Bas mi se dopada recept! A i divan ti je blog... :)

    ReplyDelete
  2. Deluje jako ukusno, a posudice su odlicne!

    p.s. dobrodosli i puno uspeha sa blogom :)

    ReplyDelete
  3. Miki,Ana puno vam hvala, devojke. :)
    Ana,posudice su tescomine, ali obzirom da ih nema kod nas doputovale su sa mnom sa mora, zajedno sa tescominim digitalnim termometrom. Meni su se mnogo dopale tvoje zelene keramičke serpice koje si koristila za banoffee pie. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, Tescoma! Oni imaju fenomenalne stvarcice, ali umeju da budu bas skupi. Ali nisam vidjala njihovo posudje kod nas.
      Zelene posudice su kupljene za tricavih 150 dinara :)

      Pozdrav!

      Delete
  4. Mislim da je pakovanje belih posudica ( dva komada) bilo 5 € a pakovanje crvenih 6 €. Da, Tescoma ume da bude skupa kod nas, a i jako malo proizvoda se uvozi. Zelene posudice kostaju 150 din?!!!! Mogu da se zakunem da sam identične videla u home marketu po tri puta većoj ceni. Videla i ostavila :)
    Nasla sam u kineskom trznom centu u bloku 70 ,radnjicu koja prodaje samo tanjire, različitih oblika i boja za 100, 150 din, ali već mesec i po dana su na kolektivnom godisnjem odmoru. Jedva čekam da se otvore. :)

    ReplyDelete
  5. Zdravoo Zoko i dobro nam došla u blogerske vode. Vidim da se već sjajno snalaziš sa blogovanjem pa da ti poželim lep početak i dobrodošlicu. Videćeš, cure su super, a blog zajednica izuzetna. Slike su ti sjajne, a kako si počela jedva čekam ostale recepte.

    ReplyDelete
  6. Vidim ja da ćemo mi ovde da pronalazimo baš zanimljive recepte :) Dobrodošla Zoko i bolje te našla :) Prelistala sam sve do sada i htela sam da izdvojim favorita među dosadašnjim objavljenim receptima, ali mi nije uspelo - svi su mi favoriti :)

    ReplyDelete
  7. Hvala Jeco na lepoj dobrodošlici. Tvoj blog citam već neko vreme u potaji doduse, nisam se oglasavala. :) Uvek me oduseve tvoje step by step slike koje prate recepte a i sami recepti naravno. Bas me ovih dana meračim da pravim tvoje bajadere. Uporno to odlazem jer znam da će me oduseviti i da neću stati dok ih sve ne pojedem a farmerke i ovako stežu. :)
    Mila,hvala. Tvoja torta sa karamomom me je osvojila. Zaboravila sam da te pitam na tvom blogu, da li si karamom izmrvila u avanu ili si ostavila cela zrnca?

    ReplyDelete
  8. I od mene dobrodošlica!
    Zanimljiv i nadasve ukusan desert!

    ReplyDelete
  9. Zoko, blog ti je baš lepo uređen kao profi, da se prepoznaje da si neko vreme provela studirajući ostale blogove. Ja sam u to skočila bez ikakve pripreme, a sećam se kako sam sedela za kompom i mozgala kako da nazovem blog sve u nestrpljenju da što pre stisnem dugmence create blog. Kod mene imaš blogroll pa prostudiraj ako već nisi i pridruži se praćenju ostalih. Vidim da si već u igricama i da se oslično snalaziš. Samo još FB stranicu da napraviš za blog.

    ReplyDelete
  10. I ja sam sasvim slučajno ušla u blogerske vode. Sećam se da sam guglala recept za nesto sa karamomom i da sam se obrela na sajtu passionateaboutbaking.com Satima sam čitala i opčinjeno gledala Deebine slike. Od nje sam presla na TS, tamo nasla Anu i njen prstohvat soli i ostalo je istorija. :) Fotografišem redovno poslednjih pet godina,i nad vodom i pod vodom ali moram da priznam da nisam znala da je fotografija hrane toliko zahtevna.

    ReplyDelete
  11. Dobrodosla! Predivne slike i odlican recept.

    ReplyDelete
  12. dobrodošlica i od mene
    jako lijepi desertić i slikice

    ReplyDelete
  13. gledam sliku i ne vjerujem , skoro u isto vrijeme radili smo isti desert!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pozdrav Tamara, ne kaže se džabe da veliki umovi isto misle. :) Šalu na stranu, skoknula sam do tvog bloga i videla tvoje kruskice. Bas su ti lepe, svaka čast.

      Delete
  14. Ali taaaa crvena posuda, jao! <3

    ReplyDelete
  15. Isprobala sam - odlično je! Kao lava cake s kruškama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Tamara punooo : ) Drago mi je da ti se dopalo. Cmok

      Delete