FBI istraga Lake Kuharice :)

22:57

Verovatno se pitate zašto kasnim sa objavom posta o istrazi Katarininog bloga Laka kuharica u okviru blogerske igre FBI rukavice koji smo istraživali u toku marta i aprila. Moje sokoćalo je zanemoćalo i završilo u servisu. Sa njim i fotografije isprobane hrane. Ali bolje ikad nego nikad, zar ne?
Iako je blog bio pod istragom dva meseca isprobavanje Katarininih recepata sam zagrebala samo po površini.  Njeni recepti su prilagodjeni svima onima koji žele lep ,ukusan, nutritivno balansiran obrok za pristojno vreme. Svi recepti imaju step by step upustva  sa vremenom pripreme i nutritivnim vrednostima po porciji. Kada Vam je potrebna ideja za ručak, trknite do Lake kuharice po ideju.Šta god da izaberete nećete pogrešiti. 

Ja sam isprobala:

Recept neću prepisivati, kod Katarine je sve lepo objašnjeno.
Ovo je bilo prvi put da sam cveklu kuvala u mikrotalasnoj rerni zamotanoj u peko papiru. I ispala je odlična. Dodatak kima mi se jako dopao. Ja cveklu mnogo volim i ona je redovan sastojak mojih sendvuča uz rikota sir.Ovoj teglici se jako brzo videlo dno. Mislim da ću je od sada pravit ovako. Možda samo dodam  malo belog luka. 



2) zapečene tikvice s parmezanom
Izuzetno ukusno i brzo za pripremu jelo. Možete ga poslužiti kao toplo predjelo, obrok bez mesa ili prilog uz ribu ili meso. Prelepo je. Ja volim sve sastojke i ovo jelo je baš po mom ukusu.


3) hladna juha od krastavaca
Ide toplo vreme i ako do sada niste probali ovu Katarininu čorbicu od srca Vam je preoručujem. Jako je ukusna. Orasi su jako lep dodatak.  Kada sam je ja spremala nije bilo baš toplo vreme tako da nisam koristila  led. Ova čorbica će biti idealna kada živa u termometru dostigne 30 podeljak i kada od kuhinjskih pomagala budem koristila samo blender. Šporet tada ne palim.

 

 Ovo jelo je idealno za hladne zimske dane. Gusta čorbica prepuna povrća i pasulja sa starim hlebom je jako sita, bogata biljnim vlaknima ali ono najvažnije je da greje i dušu i telo. Obavezno probajte!



Ostalo je toliko toga da se proba. Prva na redu je pjegava pita a zatim sledi pašticada sa njokama. Žao mi je što nisam stigla to sada da uradim.
Agent Zoka over and out. :)
(za sada! šunjaću se ja još po Katarininom blog :) )

You Might Also Like

26 comments

  1. Svašta si isprobala ;) odlično izgleda sve to skupa :) posebno mi se sviđaju tikvice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, ali nisam isprobala ni delić onoga što sam planirala. Tikvice su stvarno božanstvene.

      Delete
  2. Na pašticadu sam i ja bacila oko i htela da iskombinujem njen recept i recept Maje-Dalmatia Gourmande. Fenomenalnog li jela!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sačekaj onda i recept moje bake pa da imaš trio za kombinovanje. :)

      Delete
  3. Ovo sve izgleda tako finooo, kod tebe se uvek nesto lepo kuva, ne stizem da pratim nove postove !:))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala , hvala. :) Ja ne postižem da pratim tebe. Kada stigneš sve da skuvaš i onako lepo prezentuješ? :)

      Delete
  4. Delicious great shot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much. I just visit your blog and yours chiffon cake looks so yummy.:)

      Delete
  5. Sve tako krasno izgleda, ova hladna juha me je odusevila. Inace, sve je tako divno prezentovano kao i uvijek.

    ReplyDelete
  6. Draga Zoko, divne recepte si odabrala i zaista ih sjajno predstavila!!! :)
    Evo, ovde da ih odgovorim vezano za knjigu. Ja sam ju porucila preko sajta knjizara.com. Ukucas im ISBN knjige sa amazon.co.uk pa ti oni posalju predracun. Ako ti sve odgovara ti uplatis, pa onda cekas... Iskreno, ja prvi put ovako kupujem pa se nadam da me nece zeznuti... Platila sam negde oko 3000din...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Mikii na pohvalama i na informacijama. Videla sam Plate to pixel na Amazonu pa ću poručiti od njih kada završim čituckanje Food Photography: From Snapshots to Great Shots od Nicole Young.
      Meni Standard International Shipping savršeno radi posao. Knjige dodju za dve sedmice.

      Delete
    2. Zoko, kako to funkcionise? Imas kod mene na blogu moj mail, pa mi molim te, kad budes imala vremena objasni kako to ide... Ja nikad nisam porucivala knjige iz inostranstva, pa nemam pojma o tome. Kako uplacujes pare? Ma, sve me zanima...

      Delete
    3. Poslala sam ti mail. Ako imaš neko pitanjce tu sam. :)

      Delete
  7. Zoko stvarno i kod tebe je prava milina od finih jela i savršene prezentacije,zaista mi uvijek date predobrih ideja...:)

    ReplyDelete
  8. Zoki, bila si vredna, svaka čast! kako sve to uspeš da postigneš? Isprobaš, ufotkaš i još svoje postove ažuriraš... Baš ti zavidim! Ja toliko vaših recepata hoću da isprobam...
    Tvoji su mi jedni od najomiljenih. Baš imamo sličan ukus za jela:)
    A čujem da si i ti na restrikciji, kuku nama:):):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj Nevena iskreno ne znam. Valjda me drži početnićki elan. Fotkanje volim ali ovo ostalo počinje polako da bude naporno. Još kako sam otvorila i facebook stranicu, pininteres ... A sa foodbuzzom sam sebi prepunila čašu. Moraću da najmim ličnog asistenta da se bavi društvenim mrežama. Ne mogu da ga platim ali
      mogu da ga hranim. Molim zainteresovane da svoje CV- je šalju na mail. :)))
      Što se tiče dijete I'm on a see-food diet. When I see food I eat them......
      Moraćemo da probušimo kašike ,nema nam druge. :))))
      Restrikcija, fenomenalno!
      Kako tebi ide?

      Delete
    2. Ni sama ne verujem da ovo govorim, al baš mi prija:)
      E sad dokle će videćemo... Ja držim varijaciju na temu UN, to mi nekako najviše odgovara i ima efekta. Ubacila sam i vežbanje tako da valjda će kg da krenu dole...
      Ja ne smem ni da provirim na pintrest, foodbuzz&co...ako se popalim gotovo je a sad mi kreće drama zvana junski ispitni rok:)

      Delete
  9. Odlično, odlično, super odabrano, još bolje prezentirano. Hvala na pohvalama, lijepim riječima. Najviše me veseli da ti je sve što si odabrala prijalo. Pozdrav:)

    ReplyDelete
  10. Ah, da, zaboravih: sve što je isprobano podijelila sam na fb-u i na Pinterestu - ako odeš tamo, u Double pleasure možeš naći skoro sve objavljene recepte u FBI rukavicama - nisam stigla sve staviti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tebi na ukusnim receptima koje deliš sa nama. :)

      Delete
  11. Jako dobar izbor i sve si tako lijepo pripremila i prezentirala ! Baš mi se sviđa, od cikle pa nadalje, a posebno mi je zapela za oko juha od krastavaca !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ćorbica od krastavaca je totalni hit. Probaj Branka obavezno, oduševićeš se.

      Delete