Na doručku kod Tamare

13:27



U toku maja i juna u okviru blogerske igrice FBI rukavice koju je osmislila Maja, istraživali smo Tamarin blog Bite my cake . Tamaru ne poznajem lično ali za ovo kratko vreme koliko blogujem osvojila je moje simpatije. Njen blog je prava oaza dobrih recepata sa prelepim fotografijama. U obilju ukusnih  slatkiša naćićete i divna slana jela. Tamara će vam svojom rubrikom Eat global i uz pomoć svojih gostiju približiti kuhinje različitih  zemalja, od Indije do Portugala.  Svojim putopisima povešće vas do Praga, Plitvica  ili mora a uz pomoć njenih recenzija saznaćete gde lepo možete jesti u Zagrebu. Tamarine recepte možete čitati u V magazinu, 24 časa, Repete  ili on line na honest cooking-u.. A ako ste ipak vizuelni tip i volite pogledati video pre nego što se upustite u izradu recepta potražite Tamarine video recepte na kuhari.com .
Ja vas ovog puta vodim na lepi lagani letnji doručak kod Tamare a na meniju su :

1. Basa - Lički sir u kućnoj radinosti

 


  Basa -  Lički sir se izuzetno lako pravi a jako je ukusan. Recept neću prepisivati, sve lepo objašnjeno možete pročitati ovde kod Tamare. Kao što i Tamara kaže sir je idealan kao namaz a neslan možete koristiti za kolače. Ja sam ga ovog puta koristila za Tamarine brze kiflice sa sirom. Ono što je preostalo je uz sveže seckani timijan završilo kao namaz u sendvičima i nestalo brzinom svetlosti. Obavezno isprobajte ovaj sir.

2. Brze kiflice sa sirom 

 

Kao što im i samo ime kaže , prave se ajko brzo i lako. Obzirom da testo ne sadrži kvasac nego kao agent za dizanje se koristi prašak za pecivo ove kiflice ćete napraviti a i pojesti za čas. Dodatak svežeg sira u testo ( u ovom slučaju domaće Base) uzrokuje da dobijete em ukusno em lako za rad testo. Tamara je sve lepo objasnila ovde a jedinu stvar koju sam ja promenila je da sam umesto običnog ulja koristila maslinovo ulje i nisam pravila kiflice nego školjkice koje sam punila fetom a odozgo sam   posipala  suvi bosiljak i krupnu morsku so.

3. Tzatziki salata 

Ovu salatu obožavam ali sam je do sada uvek pravila sa tečnim jogurtom. Zaintrigirala me je Tamarina verzija sa kefirom. Mogu vam reći da mi se baš dopala.  Ova salata lepo ide uz meso sa roštilja ali se super slaže i sa brzim kiflicama. Ako do sada niste probali tzatziki , obavezno probajte. Orginalan recept možete pronaći ovde.


Od mene , toliko za sada. Ovaj FBI agent u rukavicama će i dalje švrljati po Bite my cake. Ne znam da li ću uspeti do kraja meseca da isprobam i domaće hamburgere ali u skorijoj budućnosti svakako hoću.

Želim vam lep vikend. :) 






You Might Also Like

31 comments

  1. Kiflice sa sirom izgledaju posebno fino!
    Svaka čast koliko si recepata isprobala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Arija.Tamara ima predivne recepte, bas je tesko odabrati. Ostalo je jos dosta da se isproba. :)

      Delete
  2. Odlican izbor sa predivnog Tamarinog bloga, koga redovno pratim. Slike su prelijepe. Kiflice su mi favorit :)

    ReplyDelete
  3. Vidim baš si bila vredna u isprobavanju Tamarinih recepata. Sve ti je prelepo, ali bih se ja trenutno odlučila za Tzatziki salatu, zbog vrućine a mogla bih uz nju i jedno-dve kiflice, tek da ne budem gladna...

    ReplyDelete
  4. Sve s fino pripremila i prezentirala,sve mi se jako sviđa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos da imam dvoriste kao tvoje pa da to poruckam izmedju prelepog cveca ... :)))

      Delete
  5. Odličan domaći doručak, svaka čast!

    ReplyDelete
  6. Odličan doručak, nema šta. Da sam bliže, baš bih skoknula.

    ReplyDelete
  7. Great idea for breakfast!!!! Love it! Looks so delicious x

    ReplyDelete
  8. Kiflice su zakon...Krasan dorucak!

    ReplyDelete
  9. Prekrasne fotografije i prezentacija Tamarinih recepata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Majo :) Dorucak je bio stvarno divan :)

      Delete
  10. stvarno moram reći da svi koji su radili ovaj mjesec po mojim receptima su izabrali meni najdraže stvari :) ove tvoje verzije i variojnte su prekrasne i bude mi glad, sad moram do frižidera :)
    Draga moja, hvala ti što si probala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga tebi na predivnim receptima :)

      Delete
  11. Bas ti lepo izgleda taj dorucak na travi, pravi piknik u prirodi a uvek se sve slatko rucka na svezem vazduhu.:)) p.s. super su slicice.:))

    ReplyDelete
  12. E, pa i ja bih k tebi na Tamarin doručak! Odličan izbor, izvedba i prekrasne fotografije!

    ReplyDelete
  13. Odlican izbor:) Kiflice sa sirom su mi jedne od naj omiljenijih:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, ovov testo bez kvasca obavezno probaj :)

      Delete
  14. Odličan doručak ! Kiflice sa sirom su se i meni svidjele a kod tebe mi posebno dobro izgledaju, jednako kao i Basa sir .

    ReplyDelete