Nedelja druga - Nichts, nothing, nada, niente

19:50

Druga nedelja je prošla haotično. Sve u svemu , vaga nije ni mrnula. A nije da se nisam trudila. Nosila sam je svuda po stanu, tepala joj, skakala sam na nju iz zaleta , iz mesta , u nekom trenutku sam čak pomislila da bi možda pomogao skok sa motkom ali kako motku nemam, odustala sam. A vaga je ostala srca kamenoga.
Loše vreme ,sneg, hladnoća otežali su i sprečili me da trčkaram ( ili ti za sada vučem se :) )  po nasipu. Obaveze su me sprečile da se redovno hranim. A znate ono, što ne pojedeš za ručak, pojedeš za večeru. I još malo više. :/

Note to me  - poraditi na organizaciji i karakteru i ponovo se sprijateljiti sa orbitrekom.
Obzirom na hladno vreme, preporučujem vam jednu moju omiljenu čorbu.Brzo se pravi,  jako je ukusna, obiluje biljnim vlaknima .Meni povremeno služi kao užina a vi sa njom zapročnite ručak. Inače , ovo je recept koji je objavljen u septembarskom Mezzetu . A izašao je i novi decembarski broj koji možete prelistati ovde. Ako do sad niste , obavezno klik na link.
 


Krem čorba sa pečenim paprikama I grčkim jogurtom
Potrebno je :
( za 4 osobe)
1,5 kg crvenih paprika
3 supene kašike maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
600 gr paradajza
600 ml pileće supe
2 supene kašike limunovog soka
1 supena kašika seckanog bosiljka
4 supene kašike grčkog jogurta
2 kašičice šećera
so, biber po ukusu

Priprema :
Zagrejati rernu na 200°C. Paprike prepolovite I očistite od semenki. Paradajz I očišćeni crni luk takođe prepolovite. Poslažite paradajz, paprike I crni luk u pleh od rerne obložen peko papirom. Poprskajte povrće sa kašikom maslinovog ulja I dve kašičice šećera. Pecite na najvišoj prečki u rerni 30 minuta dok povrće ne postane meko I karamelizovano. Na preostalom maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk na srednjoj temperaturi. Dodajte pečeno povrće I nalijte sa pilećom supom. Kuvajte 15-tak minuta na srednjoj vatri pa sklonite šerpu sa šporeta I uz pomoć štapnog miksera ili blendera napravite krem čorbu. Dodajte limunov sok, so I biber po ukusu . Servirajte u tanjire I odozgo u svakom stavite po kašiku grčkog jogurta. Pospite naseckanim bosiljakom.
Poslužite odmah.
Prijatno !
Napomena : Sveže paprike možete zameniti sa kilogramom pečenih crvenih  paprika.
Nemojte ih ponovo peći u rerni sa ostalim povrće,nego ih direktno dodajte u čorbu.

You Might Also Like

30 comments

  1. Bice sljedece :) Samo naprijed. Ovo toliko divno izgleda, soljica je preslatka :) Mezze pregledano, fantasticno kao i uvijek.

    ReplyDelete
  2. Ići će dole ići će... samo strpljivo...Za sada je bitno da ne idu na gore ;)
    Čorbice sam pravila sa raznim povrćem ali sa paprikom nikada... moram to što pre promeniti.
    Fotka divna kao i uvek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma znam da će ići , ne nerviram se ja. :) Hvala Olja <3

      Delete
  3. Ne brini, ici ce dalje. Ja sam u prva dva meseca smrsala 2 kg, posle toga za pola godine jos 13. Pocetak je najtezi.
    Corbu od paprika sam jela, ali nikad pravila. Nadam se da ova corba moze da uspe I sa ovdasnjim paprikama... Javicu ti kad probam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ne brine se uopšte, naoružala sam se strpljenjem. :) Hm, možda bi kisele pečene paprike iz tegle dobo oceđene bile dobre.
      Svaka čast za rezultat!

      Delete
  4. Samo guraj dalje... Pusti ti vagu, ja se uopste i ne merim na njoj vec merim santimetre koje sam skinula ili dobila:))) Probaj svako jutro, da popiješ vruću (prokuvanu) vodu sa limunom. Oko 2 dl vode i sok od 1/2 limuna - čisti odrganizam, poboljšava cirkulaciju, ubrzava metabolizam, smanjuje reumatske probleme, poboljšava koncentraciju... i naravno, topi kg. Od srca ti preporučujem, probaj i videćeš za dve nedelje rezultate. Najbitnije, uopšte nije mnogo gorko i vruće, sačekaš dok se malo smlači i ispiješ u 5-6 srkova...
    Lepa ti ova čorba, ja bih se napila od nje:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gurma guram :) Ma merenje je jednom sedmično ,u statističke svrhe. :) O, da, mere se i obimi ali ovoga puta je i metar otkazao poslušnost. :) Probaću limunadu obavezno.
      Hvala Nale <3

      Delete
  5. Ma najgora moguća stvar je merenje, ono najviše obeshrabruje! Ovo sve što kaže Nale je super i funkcioniše.
    Opustise, nisi kg nabacila za dve nedelje pa da možeš da ih skineš u tom roku.
    NAPRED ZOKO!
    Čorba je super, sa paprikama sam pravila neke ali ovako ne. Probaćemo, probaćemo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma nigde mi se ne žuri. Guram polako. Kontam da će mi ovi izveštaji dobro doći u budućnosti kao podsetnik.

      Delete
  6. Zanemari vagu na neko vrijeme, ali ustraj i dalje u svom planu.
    Super mi zvuči ova juhica i fotka je krasna!

    ReplyDelete
  7. što nije da prvo kilogrami padnu, onda se to uspori, vaga neko vrijeme čak stagnira? ići će dalje sto posto, ne brini ;)
    juha je fantastična, boja je fenomenalna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, tako je to. Stani , kreni, igra živaca. Ali za sada nema nervoze :)
      Hvala Tamara :)

      Delete
  8. Zoko, što ti je ova čorba luda dobra! Pa ako praviš ovako savršene stvari, ja za tvojim stolom ne bih ni gram mogla izgubiti! :) Mislim da ću do kraja FBI prestati da čitam tvoj blog, previše mi je! :)
    E da, možda bi mogla samo da zanemariš vagu i zaboraviš je u najtamnijem ćošku koji imaš u stanu, a onda će ona da se dodvorava i znaš već... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Mico :) Joj, je l ti znaš da sam se ja pitala i pitala kako je Call me cupcakes mršava pored onoliko slatkiša na blogu, sve dok nisam otkrila da su njene torte prečnika od 15 cm. :) Hahaha, ti od sada prati samo fit & yummy . :) U januaru , posle završenog FBI zajedno na dijetu . :) Merenje je jednom nedeljno, za potebe grafikona. :)

      Delete
    2. Ja potpisujem ovo sto Milica rece...sve, i o corbi, i o vagi...Nekada davno, na kraju srednje i studijama, bas sam kuburila sa kilogramima...i stalno bila na nekim dijetama...A onda sam spremala neki veliki ispit, bilo je jako teško, psihofizički, skinuli se kilogrami sami...jest, i šetala sam dosta...i nikad se više nisu vratili...iako odavno jedem sve,i ne vežbam ništa-jer ne stižem... ne brojim ništa, dvoje dece rodila, po porođajima skoro odmah vratila svoju težinu...A kako...ne znam...prestala sam da razmišljam o kalorijama, da se morim osećanjem krivice, da sebi uskraćujem kad mi se nešto hoće.. PRESTALO je odavno DA MI BUDE BITNO dal imam pet više ili manje. Znam da će ovaj moj, a i deca, da me voli, njima isto..i da sam grana, i da sam bure...Sreća je nešto drugo, a ne odraz u ogledalu. Jedino zbog zdravlja vredi povesti računa...ali je stvarno pravi recept...da staviš vagu u mračni ćošak....i nema šanse, počeće da ti se dodvorava....A ti si jedna divna osoba. Prosto čovek kad te vidi, odmah samo to i pomisli, i ništa drugo...Ljubim te...I nemoj mnogo da maltretiraš sebe...

      Delete
  9. a, da..nemoj da se meris svakodnevno - to je najgore ! Ili si u ciklusu, ili pre njega pa si naduvena ili posle pa si opet naduvena...ma covek treba da se rodi musko, mnogo je lakse sto se mrsavljenja tice...imam jednog prijatelja koji samo sto preskoci casu vina tri dana za redom odmah oslabi kilo...Divno deluje ova corbica...ja obozavam jela kada su obojena !

    ReplyDelete
    Replies
    1. A , ne , nikako svakodnevno. Jednom nedeljno za moju evidenciju. :)
      Jao, gledam Ivana , šta on sve pojede i ništa. Totalna nepravda !
      E, da i ja trenutno jedem u bojama. Sivo vreme , pa mi trebaju boje makar u tanjiru. :)

      Delete
  10. Samo napred Zoko, nekad jednostavno ne ide, ali ne treba odustajati! Corbica odlicno izgleda:)

    ReplyDelete
  11. Odlicna corba Zoko. Ne bi mi palo na pamet da od pecenih paprika pravim corbu.
    Sto se vage tice, preporucujem ti da se meris jednom mesecno. Nemoj ni na nedelju, mani statistiku. Ako imas prostora u kuci i volis taj tip vezbanja, potrazi na mrezi Billy Blanks' Tae Bo. Prvo krenes sa Foundation vezbama da naucis pokrete, pa na vise nivoe.
    Inace, za skidanje kilaze, tegovi su majka. Iz iskustva pricam. Znam da mnoge zene ne vole, ali nema nista bolje. Aerobne vezbe su precenjenje, jedino su dobre za odrzavanje kardiovaskularnog sistema i ako volis. Meni prija taj osecaj da sam izbacila neku energiju, a ovaj tae bo mi je i konceptualno super.
    Posto vec imas elipticni trenazer, onda preporucujem intervalno vezbanje. Prvo radis intervale brze i sporije u aerobnoj zoni dok ne dostignes neki stepen kondicije, a onda predjes na HIIT vrstu treninga - aerobno anaerobne intervale. To przi masti i efekat potrosnje nakon vezbanja je duzi nego nakon rada samo u aerobnoj zoni, a i veoma bitno, manje te ubacuje u katabolizam nego aerobno vezbanje (vrtis orbitek istim tempom pola sata - primer). A ocuvanje misica je pod br. 1, jer osobe sa vecom misicnom masom lakse mrsave, plus sto kako starimo, propada nam misicna masa, a misici su pokretaci skeleta.
    Necu da te davim u vezi ishrane previse. Samo imaj na umu da moras jesti uvece, ali najkasnije dva sata pre spavanja. Riba, sir, pilece/curece meso, jaja, neka lagana salata. Bez unosa skorba - hleb, pirinac, kukuruz itd. Mozes da se najedes i uvece ali vodeci racuna da taj obrok bude uglavnom proteinski.

    Navijam za tebe! :*

    ReplyDelete
  12. Moj Miša je smršao 16 kg. prošle zime, baš se bio preterano ugojio, isto tako, bez nekog opterećenja. I tako je najbolje. Ja kad hoću da smršam, a uvek hoću, koliko god da sam mršava :-D merim se svakog jutra, ne jedem, kažnjavam se ako prekršim ono što sam zacrtala, ali kod mene je već sve to anoreksične prirode, pisala sam već o tome negde, a Miša je bez ikakvog naboja uspeo, iako je imao epizode i sa čokoladom, i pizzama i čudesima. Samo zato što je odlučio. Ako si odlučila, opušteno i bez stresa možeš ka cilju.
    Ja isto nikad nisam jela ovakvu čorbu. U stvari, ja i inače ne jedem čorbe :-P ali to bi MORALO da se promeni, a ovaj recept podstiče te promene :-).

    ReplyDelete
  13. Odlična jedja od pečenih paprika tako fine krem juhica , ovo moram napraviti.
    Više kretanja, puno manjih obroka i zaboravi na vagu, djeluje vjeruj mi.

    ReplyDelete
  14. Kud baš sad da se ta vaga zainatila, a bliže se blagdani :)
    Nisam još probala juhu od pečenih paprika, izgleda jako dobro!

    ReplyDelete
  15. Krasna juhica :). S paprikom je nisem još radila...Baš bi je sad jela :).

    ReplyDelete
  16. Juha krasno izgleda. Kada staneš na vagu za tjedan dana iznenadi ćeš se koliko će manje kila pokazivati. Obečajem;)

    ReplyDelete
  17. Nije baš da je ništa, a vidi ovu juhu :) , odličnog izgleda, a vjerujem i okusa, sa pečenim paprikama, do sada neisprobano. Za vagu ne brini, zna ona biti malo ćudljiva , krene pa stane, ....., ići će to, samo polako !

    ReplyDelete
  18. Zoksi, ovi praznici su bili pogubni moj stas. Mislim da krecem u napad na tvoju Fit and jummmy sekciju. Ko zna, mozda pred kraj zime i ja budem trazila semenke bundeve za sadnju ;)

    ReplyDelete