Kod Jelene na ajmokcu

17:23

Čitajući druge blogove često sam nailazila na postove u kojima su isprobavani recepti sa bloga Foodforthought u okviru FBI rukavice koja je trajala poslednja dva meseca.
Hvalili su Jelenu kao  i jela koja je na svom blogu predstavila. Pisali su  o preciznosti recepata, o fotografijama koje  prate svaki korak pripreme, o pedantnosti kojom ovaj blog odiše.
Govorili su da  Jelena uvek ima lepu reč za svakoga, da detaljno i sa pažnjom  pročita svaki tudji recept i da su njeni saveti odmereni  i jako korisni. Uskoro sam počela da vodim blog i imala sam priliku da se i sama  uverim u sve to jer je Jelena bila medju prvim blogerkama koje su mi pozelele dobrodoslicu.
Jelena ima jako puno lepih recepata koje zaslužuju da budu isprobani i uvršćeni u moj redovan meni. Želela sam da probam njenu Esterhazi tortu,bavarske kifle,bajadere ali jednostavno nisam stigla.

Jutros je na Jeleninom blogu osvanuo recept za ajmokac. Ajmokac je bio omiljeno jelo moje bake a ja sam ga potpuno i nepravedno zapostavila. Obzirom da sam planirala da ručam  piletinu grilovanu u tortilji nije me bilo teško nagovoriti da je zamenim ajmokcem.Neći Vam pisati recept  jer kod Jelene imate sve lepo objašnjeno do detalja od sastojaka, preko načina pripreme  do značaja fronclane piletine. :)
Ja sam jedino odstupila od recepta u tome sto sam dodala više šargarepe, jer je baš volim. ( za dve porcije na 300 gr mesa sam stavila 4 sargarepe)
Jelo je lepo, kremasto. Beli luk  dominira, ali ne svojom karakterističnom oštrinom , nego mnogo prefinjenijim blažim ukusom čemu možemo zahvaliti mleku i muškatnom oraščiću. Mislim da će se ovo jelo dopasti svima i onima koji i vole i ne vole beli luk. Onima koji ga ne vole neće biti napadan a onima koji ga vole preporučujem da slobodno stave koji čen više. Ja sam na ovu moju količinu stavila čak tri. :)


 Kao sto je Jelena rekla lepo ide uz pire. Ja sam ga poslužila uz pire od graska i brokolija sa sosom od nane. Meni nana i beli luk idu savršeno tako da je ovo bio jako ukusan i brz ručak. Toplo preporučujem Jelenin ajmokac svima i znam da ću ga ja češće praviti.

You Might Also Like

13 comments

  1. Svaka čast na brzino, ovo jelo je zaista super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brza sam kad sam gladna. :) Ova tvoja giba me isto tako mami samo sto nemam kore u kući. Jeste, ajmokac je super!

      Delete
  2. Prekrasno jelo kao i tvoja prezentacija!

    ReplyDelete
  3. Zoko, evo ide proleće a mi food blogeri imamo svoje okupljanje koje treba da se desi verovatno u maju kad otopli na Adi kad možemo da rasprostremo hranu po stolovima i uživamo ceo dan, pa će mi biti drago da te tamo upoznam. Ti si tek počela a već si pravi profesionalac u blogovanju pa mogu samo da zamislim kako će blog izgledati za koju godinu. Brza si, baš si brza i tako si to lepo dekorisala i servirala i slikala. Ja nisam veliki ljubitelj belog luka kad je presan, ali ovako u jelima ga jako volim, naročito i onaj beli luk u prahu koji volim da dodajem pecivima i hlebićima. Ajmokac kao što Nastasja reče može da se pravi kad spremiš pileću supu pa isčeprkaš meso a jednim udarcem imaš i jelo i supicu. Pire ti je divan. Ja sama volim sve te kombinacije pirea, a kod nas je eto klasičan uvek onaj od krompira, iako se i ja trudim da ga obogatim. pravila sma od graška ali ne i sa brokolijem, naročito ne sa nanom. Moram da probam. Hvala ti na isprobavanju i lepim rečima, baš si pomno pratila tekstove i samo tako nastavi sa blogovanjem.

    ReplyDelete
  4. Super fotke, pire mi se posebno sviđa, a vjerujem da je i ajmokac dobar, ali kako koketinu ne podnosim, to nikada neću saznati:))

    ReplyDelete
  5. Hvala vam punooo svima. :)
    Hvala Jeco na pozivu i ja bih volela da vas sve vidim i upoznam.
    Nešto baš retko kuvam supe jer volim guste čobice sa mesom ili samo od povrća i to rado kuvam i jedem. Obožavam pire i ponajviše klasiku (pire, puter, mleko) ali se trudim da ga zamenim raznim low cal pireima od karfiola, graška, sargarepe, bundeve, brokolija pa odatle i ova kombinacija. Drago mi je da vam se dopada.
    Pomno vas pratim sve . I učim. :)

    ReplyDelete
  6. kod jelene sam prvi put čula za ajmokc i rekoh da moram isprobati prvom prilikom, ti si odlično napravila

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala Nina, jedva čekam da probaš pa da čujem utiske.

      Delete
  7. Zoko, bravo! Izgleda da si i ti kao i ja najpre dugo pratila druge blogove... :) Meni je trebalo bas, bas dosta vremena da se ohrabrim i napravim blog... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Još letos sam odlučila da počnem da vodim blog o hrani,registrovala se, objavla dva posta i otišla na more. Kad sam se vratila, nisam više mogla da se setim lozinke ni da se ulogujem na stari blog. :))) Najteze mi je bilo da smislim novi naziv.

      Delete
  8. Ovo si prekrasno prezentovala, sa svojim vec prepoznatljivim stilom. Divno, Zoka!

    ReplyDelete